Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

BioenergiMagasinet

bioenergi februar2018

Et facelifted magasin er på vej ud til læserne.
Tegn et abonnement på BioenergiMagasinet

Se mere på www.bioenergi.dk

Biogas til transport

biogas til transport filmSe filmen fra roadshowet Biogas til transport i Herning - den 9. maj 2016

diesel frankrig biler
Biogas er oplagt til at afløse diesel som drivmiddel i tung transport.

De franske medier offentliggjorde i denne uge, at man på baggrund af Crit’Air-miljømærkatens indførsel nu også kan risikere kørselsforbud i hele Département Drôme i tilfælde af kraftig luftforurening. I så fald vil der nu være 24 departementer, hvor der kan indføres omfattende dieselforbudszoner i Frankrig. I første omgang er det miljømærkat-kategori 5, der forbydes kørsel, hvilket vil ramme ældre dieselkøretøjer. Alle indbyggere i Frankrig bør under alle omstændigheder købe en miljømærkat. Vil det dermed sige, at Frankrig nu får flere miljøzoner end Tyskland?

Vintermånederne er de måneder, hvor luftforureningen er ekstra slem - ikke fordi, vi udleder flere skadelige stoffer i luften, men fordi vejrforholdene fører til stigende koncentrationer af skadelige stoffer. Det var for nyligt tilfældet i store dele af Frankrig, hvor der opstod en kraftig luftforurening i departementerne Nord, Alsace og Loiret.

Desuden har EU-Kommissionen sat fokus på en række lande, hvor grænseværdierne i en længere periode er blevet overskredet. Bl.a. er Tyskland og Frankrig blev kaldt til samråd om, hvorfor grænseværdierne for skadelige stoffer i luften overskrides. Nicolas Hulot, Frankrigs miljøminister, har efterfølgende opfordret byerne til, at man i et endnu hurtigere tempo udarbejder planer til renholdelse af luften, så man allerede kan præsentere konkrete tiltag hen mod slutningen af marts 2018. Derfor forventes det, at der snart indføres yderligere miljøzoner i Frankrig end de 24 zoner, der allerede eksisterer.

Kørselsforbud kan indføres fra den ene dag til den anden
Der tegner sig en tendens til, at stadigt flere departementer vil gøre brug af Crit’Air-miljømærkaten som en del af de konkrete tiltag ved kraftig luftforurening. Hvis mængderne af finstøv, kvælstofoxid eller ozon bliver særligt høje, kan man dermed lynhurtigt, og med blot én dags varsel, indføre kørselsforbud for bestemte EURO-motorklasser.

diesel frankrig kortDet særlige ved de nye zoner er, at der ganske vidst står skrevet, at der kan indføres kørselsforbud i tilfælde af ekstrem luftforurening. Men der findes ikke nogle på forhånd definerede områder inden for zonerne, hvor kørselsforbuddene indføres. Det besluttes nemlig enkeltvist fra gang til gang, præcist hvilket område, der rammes, og dette område gælder kun indtil, den kraftige luftforurening er aftaget! Flere informationer kan findes på crit-air.fr.

 

banner01

 

banner02

 

Bestil din bannerannonce
på tlf. 73 84 85 45