Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

BioenergiMagasinet

bioenergi februar2018

Et facelifted magasin er på vej ud til læserne.
Tegn et abonnement på BioenergiMagasinet

Se mere på www.bioenergi.dk

Biogas til transport

biogas til transport filmSe filmen fra roadshowet Biogas til transport i Herning - den 9. maj 2016

gasbusser sonderborg webI søndags kom Sønderborgs 39 nye gasbusser på vejene. Busserne kører på biogas og er dermed CO2-neutrale. Samtidig støjer busserne mindre og udleder færre partikler end traditionelle dieselbusser.

Med de nye busser sænker Sønderborg Kommune med et slag CO2-udledningen med 2700 tons om året, og kommunen tager dermed et stort skridt på vejen mod målet om CO2-neutralitet i 2029.

Busserne har fået fast base i Ragebøl, hvor NGF Nature Energy leverer biogassen via en ny gasfyldestation. Desuden kan busserne også tanke biogas på et mindre anlæg i Nordborg.

Sydtrafik har stået for udbuddet, og Umove har vundet kontrakten på at køre med de nye gasbusser.

I Sønderborg har man valgt at skifte alle busser, der kører i kommunen. Lige fra skolebusser til bybusser.

”På langt sigt håber vi, at også andre køretøjer kan fylde gas på i Ragebøl. Her er det oplagt med biler, der kører på alternativt brændstof. Men nu skal gasbusserne lige komme på plads først,” siger formand for Sønderborg Kommunes Teknik- og Miljøudvalg Frode Sørensen ifølge Bioenergi Magasinet.

CO2-neutral i 2029

”Sønderborg Kommune har en målsætning om at være CO2-neutral i 2029, og denne beslutning er et vigtigt skridt på vejen mod det mål. Transportområdet er et af de områder, hvor vi har en stor miljøpåvirkning, så det er vigtigt at sætte ind, hvor det virkeligt gør en forskel, også selvom det koster,” siger Frode Sørensen.

Merudgiften ved at skifte til gasbusser vurderes at ligge på omkring 3 mio. kr. årligt.

Læs også: Biogasbusser skal transportere 20 millioner passagerer i København

X-busser og andre busser, som kører ind i Sønderborg fra andre byer, bliver i første omgang ved med at køre på traditionelle brændstoffer.
Med de nye busser er der samtidig givet plads til, at passagerne kan medbringe op til 4 cykler i alle busser. Kommunen vurderer, at det vil få flere til at kombinere cykel og bus.

Vejtransport i Sønderborg Kommune står for 27 procent af den samlede udledning af CO2 i kommunen.

 

banner01

 

banner02

 

Bestil din bannerannonce
på tlf. 73 84 85 45