Tilmeld dig nyhedsbrevet

 

 

BioenergiMagasinet

bioenergi februar2018

Et facelifted magasin er på vej ud til læserne.
Tegn et abonnement på BioenergiMagasinet

Se mere på www.bioenergi.dk

Biogas til transport

biogas til transport filmSe filmen fra roadshowet Biogas til transport i Herning - den 9. maj 2016

iveco stralis fl webFrode Laursens nye Iveco Stralis trækker til gas blev dekoreret i går. Du kan komme og se både trækker og sættevogn ved roadshowet i Herning på mandag den 9. maj. Foto: Iveco

Med købet af et Iveco Stralis sættevogntog bliver transport- og logistikfirmaet Frode Laursen de første i Danmark, der kan distribuere dagligvarer i Danmark med miljøvenlig gas i tanken på et sættevogntog. Det nye sættevogntog kan besigtiges ved Roadshowet Biogas til Transport i Herning den 9. maj.

Gå til program og tilmelding her

Sættevogntoget fra Iveco kommer til at distribuere dagligvarer i hovedstadsområdet med udgangspunkt i Frode Laursens terminal i Tølløse ved Holbæk.

”Frode Laursen har en strategi, der siger, at vi vil være med fremme og være synlige med initiativer i forhold til en forbedring af miljøet. Indkøbet af en Iveco Stralis til gas er en del af denne strategi og medvirker til at reducere vores emissioner. Samtidig er det en test af, hvordan det fungerer med gas og 40 tons totalvægt til dagligvaredistribution. Vi får ydermere et billede af, hvilken konsekvens gas har for den samlede kørselsøkonomi,” forklarer teknisk chef Jan Skov Pedersen fra Frode Laursen.

Mere bæredygtig profil

Købet af sættevogntoget, der kan køre på naturgas og biogas, er medfinansieret af Energistyrelsen som en del af projektet ”Anvendelse af gasdrevne køretøjer med udgangspunkt i Høje-Taastrup Transportcenter”.

I projektet ydes der blandt tilskud til miljørigtig investering i gasdrevne godskøretøjer.

”Vi har et ønske om at bidrage til at reducere energiforbrug og emissioner – og dermed skabe en grønnere og mere bæredygtig profil, og derfor har vi været meget begejstrede for muligheden for at opnå støtte hertil fra Energistyrelsen. Tilskuddet har derfor også være med til at give os det sidste skub - og vi er meget tilfredse med de erfaringsmæssige first-mover fordele, der følger med købet,” siger Jan Skov Pedersen.

Stigende interesse i Europa

Iveco er blandt Europas førende leverandører af gaslastbiler og oplever en stigende interesse i flere europæiske lande.

”Iveco har gennem en årrække leveret omkring 13.000 miljøvenlige gaslastbiler i Europa. Det er selvfølgelig en stor glæde, at vi nu også begynder at få den danske transportsektor med på den grønne trend,” siger produktchef Henning Nielsen fra Iveco.

Inden for de sidste par år er Danmark så småt kommet i gang med at udvikle distributionen af biogas og naturgas som brændstof til især busser og lastbiler. I første omgang har flere byer skiftet deres busser over på gas, ligesom København og andre byer skifter skraldebiler på diesel ud med tilsvarende biler, der kører på gas. Frode Laursen har taget det første skridt til, at den private transportsektor kommer med i udviklingen, som det hidtil er set i en række andre lande som Sverige, Tyskland, Holland og Italien.

Kom og se bilen i Herning den 9. maj

Hvis du vil se Frode Laursens nye Iveco Stralis sættevogntog kan du besøge Roadshowet Biogas til Transport i Herning den 9. maj. Her kan du også se en Iveco Eurocargo til gas. Der er en stor forhåndsinteresse for roadshowet, som åbnes af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Der har allerede meldt sig mere end 60 repræsentanter fra kommuner, affaldsselskaber og private virksomheder, som gerne vil vide mere om mulighederne for at udnytte biogas som brændstof i transportsektoren.

Fakta

Frode Laursen Gruppen er en førende, international udbyder af one stop-logistik inden for dagligvarer, byggematerialer og oliedistribution. Virksomheden har 550 egne biler, 450.000 m2 lager, 750.000 kubikmeter frysehuse, mere end 2000 fuldtidsansatte og over 450 vognmænd. www.frode-laursen.dk

Iveco er indtil videre den eneste lastbilproducent, der leverer en komplet serie gaslastbiler til fragt og passagertransport. Lette, middelstore og tunge lastvogne, der kan køre på komprimeret biogas eller naturgas (CNG/CBG) og dermed sikre en minimal påvirkning af miljøet. Læs mere om Iveco.

 

banner01

 

banner02

 

Bestil din bannerannonce
på tlf. 73 84 85 45